Bellydance 4 Life

Bellydance by Johanna verzamelt 750€ voor Music for Life

Beringen – De Limburgse buikdansschool ‘Bellydance by Johanna’ combineerde op 7 december de liefde voor buikdans met de liefde voor dieren. In het kader van Music for Life organiseerde buikdanseres Johanna een workshopnamiddag en een optreden waarvan alle inkomsten naar Natuurhulpcentrum Opglabbeek gaan.

Johanna werkte voor deze mooie namiddag een programma uit met haar showteam Yohara en doopte het ‘Bellydance 4 Life’. Na een oproep op Facebook kwamen buikdanseressen uit alle hoeken van het land naar Lummen om deel te nemen aan hun evenement. “Hartverwarmend dat er zo een goede sfeer onder alle buikdanseressen hangt om zich samen in te zetten voor het goede doel” , zegt Johanna.

Bellydance 4 Life
De Lummense sporthal werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een sfeervol verlichte buikdanslocatie. De bezoekers kregen na een warm onthaal informatie, flyers en fotoreportages voorgeschoteld over het Natuurhulpcentrum. “We hebben met onze showgroep Yohara het centrum bezocht om iedereen zo goed mogelijk in te lichten waar hun centjes naartoe gaan”, zegt Daphne. “Prachtig initiatief”, beaamt de rest van de groep, “we zijn meer dan ooit overtuigd dat dit centrum onze steun verdient”.

Programma
Bellydance 4 Life omvatte drie workshops en een show. Ze startten met een work-out, gevolgd door de workshop ‘Sierlijke Sluier’ en de workshop ‘Wervelende Isis Wings’. Op die manier was het toegankelijk voor iedereen. De namiddag werd feestelijk afgesloten met een hafla waarbij enkele gastdanseressen alsook de docentes en de workshopdeelnemers optredens ten beste gaven.

De positieve reacties waren talrijk waardoor ze overtuigd zijn dat ze volgend jaar opnieuw een Bellydance 4 Life zullen organiseren.