Biografie

Ik startte op 4 jaar met klassiek ballet en danste 10 jaar lang bij balletschool Chopiniana onder leiding van Ingrid Ceelen; daarnaast volgde ik talrijke cursussen flamenco, moderne dans, jazz dance, Afrikaanse dans, streetdance en hip-hop aan oa. de balletschool van Antwerpen.

Op 14-jarige leeftijd moest ik door een ernstige idiopathische scoliose een ingrijpende rugoperatie ondergaan waardoor 70% van mijn ruggengraat vastgezet werd via een spinale fusie. Door deze beperkte mobiliteit veranderde mijn danswereld ingrijpend. Men liet me weten dat ik hoogstwaarschijnljk geen danscarrière zou kunnen opbouwen… Het blad Wervelingen interviewde me hierover.

Na mijn revalidatie trok ik met een enorme fascinatie voor oude culturen naar Egypte waar ik in contact kwam met Oriëntaalse dans. De gracieuze bewegingen, prachtige kostuums en opzwepende muziek maakten een ongelofelijke indruk op me. Ik was verkocht! Bij thuiskomst ging ik in binnen- en buitenland op zoek naar lessen en workshops. Ondanks mijn fysieke beperkingen bleek het toch te lukken en ik merkte dat buikdansen heel gezond voor me was. Ik besloot om me niet te laten kennen en te blijven proberen. Met succes, want na tientallen jaren bijscholing en het volgen van een professionele 3-jarige ISOC buikdansopleiding in 2006 met prof. Dr. Hassan Khalil koos ik ervoor om mijn liefde voor het buikdansen te delen met anderen.

 

In 2008 startte ik mijn eigen buikdansschool Bellydance by Johanna op. In mijn lessen staat het fysieke aspect voorop omdat ik zelf rugpatiënt ben en weet hoe belangrijk het is om een gezonde houding in combinatie met efficiënte spiertraining te combineren. Ik breidde mijn kennis als Essentrics-coach om zo nog effectiever hulp te kunnen bieden aan mijn leerlingen.

Anno 2021 kan je bij mij ook terecht voor Mindfulness, Yoga Nidra en Sofrologie. Ik geloof steevast in een combinatie van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Onder het motto dat een goede danslerares altijd een leerlinge blijft, trek ik regelmatig en met veel enthousiasme naar workshops met internationale topdansers en -danseressen zoals Azad Kaan, Victoria Teel, Aziza, Khalida en nog vele anderen …

Leuke weetjes: