Staff Flow

Staff Flow workshopOntdek je innerlijke krijg(st)er met deze staff flow workshop. De verbondenheid van de stok met de handen maakt het mogelijk lichaam en stok als één geheel te bewegen.

De stok is enerzijds een wapen : in de geschiedenis wisten Shaolin monniken namelijk veel roem te verwerven door het winnen van grote gevechten met een stok. Ook in de Westerse filmwereld is vechten met dit accessoire niet onbekend. Star Wars fans kennen maar al te goed de lightsaber-duels.

Anderzijds is het zogenaamde ‘spinnen’ van de stok ook razend populair bij dansoptredens en shows. Denk maar aan de Step Up-films die onlangs nog op het scherm te zien waren. In deze workshop gaan we ‘flowen’, dus de stok als showaccessoire gebruiken.

Sifu Wailam Yip van de King Saan Juun kung-fu lion and dragon dance school Belgium leert ons in deze workshop enkele flow technieken en combinaties aan, waarna deze gebruikt kunnen worden in diverse performances. Indrukwekkend om te zien, nog leuker om te doen !

Ervaring is niet nodig, mannen en vrouwen zijn welkom, enkel een gezonde portie enthousiasme is voldoende. Je mag je eigen stok meebrengen (+/- wenkbrauwhoogte) en anders een seintje geven dan voorzien wij er.

Praktisch :
Wanneer : Dinsdag 18 juli van 19u30 tot 21u
Prijs : 25€ – 85€ indien je alle vier de Zomerworkshops – elke dinsdag in juli volgt.
Locatie : ‘t Kanaal , Commelo 11, 3582 Beringen
Inschrijvingen : buikdans@gmail.com